Serrano papričica

 

 

Serrano papričica

Serrano papričica ( Capsicum annuum ) je vrsta od čili paprike koja je nastala u planinskim regijama meksičkih država Puebla i Hidalgo .Naziv paprike upućuje na planine ( Siera ).

Zrele biljke Serrano paprike dosežu visinu od 0,5 do 1,5 m. Svaka biljka može proizvesti do 50 plodova paprike. Plodovi se mogu brati dok su zeleni ili zreli. Nezrele Serrano paprike su zelene, ali boja varira u zrelosti; uobičajene boje za zrelo voće su zelena, crvena, smeđa, narančasta i žuta. Serrano paprike bolje uspijevaju u tlima s pH između 7,0 i 8,5 na toplim temperaturama iznad 24 °C i imaju nisku toleranciju na mraz.

Scoville ocijena od Serrano paprike je 10.000 do 23.000 SHU. Obično se jedu sirove i ukus koji je znatno ljući od Jalapeño paprike . Serrano paprika se također obično koristi u pripremi salse , jer je Serrano posebno mesnat u usporedbi s ostalima, što ga čini idealnim za takva jela. Serrano je druga najčešće korištena čili papričica u meksičkoj kuhinji Meksičke države Veracruz , Sinaloa , Nayarit i Tamaulipas svake godine proizvode oko 180.000 tona Serrana.

Podaci OPG Barišec

Prijava na novosti

Registrirajte Vaš mail za novosti i ugrabite razne pogodnosti!

Društvene mreže